Download Free Emerson Transcendens La Trascendencia De Emerson Book in PDF and EPUB Free Download. You can read online Emerson Transcendens La Trascendencia De Emerson and write the review.

Inscrit en la tradició dels estudis americans, aquest llibre procura atendre la pluralitat de la civilització americana, des del moment de la fundació fins al món de l'art contemporani, amb la figura de Ralph Waldo Emerson com a eix central de l'argumentació.
Gerald Vizenor és l'autor indi nord-americà més important d'aquests moments i el que més obres ha publicat. Poeta, assagista, novel·lista, periodista, professor, activista compromés i crític aferrissat de la política racial discriminatòria nord-americana, ha dedicat i continua dedicant la seua vida a estudiar, explorar i redefinir la història passada i present dels nadius nord-americans en la que una vegada fou la seua terra. Autor prolífic 'amb més de trenta títols publicats' i extraordinàriament innovador, ha rebut nombrosos premis i reconeixements. El tret que distingeix la seua producció literària és la unicitat de temes i motius que la recorren amb un estil profundament personal que fon prosa, poesia i assaig sota un denominador comú: el d'un llenguatge on les fronteres entre gèneres desapareixen i donen pas a una literatura única que ben bé es podria encunyar com a vizenoriana. Literary Chance: Essays on Native American Survivance recull quinze assajos en els quals l'autor aprofundeix en com el llenguatge ha creat la imatge del que és l'indi nord-americà; un simulacre que Vizenor tracta de desfer amb un nou vocabulari que pose de manifest aquesta invenció i representació des de la simulació.
Este volumen es un análisis fundamental para entender los lazos del escritor norteamericano con la España republicana y su posterior acogida, durante los años de postguerra, por parte del gobierno del general Franco. Los primeros tres capítulos examinan las alusiones literarias e históricas de algunas de sus obras en referencia a España, su relación política y literaria con Rafael Alberti y la recepción del escritor a la luz de su ideología. Los últimos cinco capítulos ofrecen y explican los documentos españoles, depositados en el Archivo General de la Administración en Alcalá de Henares, que testimonian cómo el gobierno franquista siempre consideró a Hemingway un escritor comunista y, por tanto, peligroso y objeto de censura.
El sud americà està ple de paradoxes: es tracta d'un dels llocs més hospitalaris i al mateix temps, un dels menys acollidors del món. Els assajos inclosos en aquest llibre constitueixen la impressió d'un home sobre diversos aspectes de la vida, el passat i el present a Dixie. Parlen gairebé de tot: la raça, la política, la religió, la literatura i altres manifestacions culturals. Alguns dels assajos són biogràfics. Hobson se sent particularment atret per figures com H. L. Belluguin, Gerald W. Johnson, James McBride Donaves i Louis Rubin, crítics socials i culturals que han explorat la ment del sud, o per escriptors literaris com Richard Ford i Mary Mebane. Conclou el llibre amb dos assajos personals: l'exploració de les vides de dos membres de la seua família; històries que revelen moltes coses del sud, de l'època i de llocs concrets.
Este libro analiza la manera con la que Lee Smith ha dado voz a todos los aspectos de su experiencia tanto como mujer-artista que vive en la América contemporánea como nativa de la Appalachia, una región sureña que todavía conserva un fuerte sentimiento de la tradición oral y de vínculos con la comunidad. Smith revisa y altera el lenguaje y los mitos que han condicionado sus búsquedas de la identidad y han silenciado sus voces. Al realizarlo, explora la relación entre el heroísmo femenino y la creatividad de las mujeres como algo distinto a la de los hombres. En su lucha, las heroínas de Smith reflejan el desarrollo personal y artístico de la escritora. La relación conflictiva de sus personajes femeninos con la auto-afirmación y con el mundo de la Appalachia revela los propios sentimientos ambivalentes de Smith hacia el concepto de individualidad y hacia sus raíces culturales.
El creixement dels moviments sociopolítics entre els anys seixanta i noranta als Estats Units i a Sud-àfrica va establir els ferms fonaments sobre els quals, amb una força i ímpetu sense precedents, es va forjar el teatre negre d?aquests anys. Forma i contingut van sorgir a l?una del compromís polític i artístic adoptat per aquests artistes contra l?imperialisme, el colonialisme i el racisme occidentals. Per primera vegada en la història, el teatre negre dels Estats Units i de Sud-àfrica analitzava i valorava les arrels negres per a poder il·luminar la recerca d?un futur de llibertat. No obstant això, el context sociopolític i les circumstàncies específiques de cada país han generat igualment els trets distintius del teatre afronord-americà i negre sud-africà (incloses les diferències de gènere) manifestos en ramificacions artístiques totalment heterogènies i úniques.
Centrat en les obres de Kate Chopin, Elizabeth Madox Roberts, Zora Neale Hurston, Lillian Smith, Eudora Welty, Alice Walker, Llegix Smith, Jill McCorkle i Bobbie Ann Mason, aquest llibre analitza el retrat ambivalent de l'espai domèstic descrit per les escriptores del sud. Les qüestions més profundes de gènere, raça i classe en una societat tradicional com la del sud americà es manifesten precisament dins l'esfera domèstica, on l'espai és sovint un mitjà crucial de dominació. Les escriptores contemporànies del sud sovint han utilitzat la transformació de la llar i els seus significats com una nova font per a la ficció. Han estat explorant formes noves i antigues d'imaginar el que podria ser una llar i la seva narrativa diu molt de la manera en la qual el treball, els llocs i la família contribueixen a la creació d'un altre en el sud contemporani.
Sylvia Plath es una de las poetas más conocidas y controvertidas del siglo XX. Desde su muerte en 1963, el debate crítico sobre su obra ha sido animado y, en ocasiones, incluso hostil. Esta obra ilustra cómo leer a Plath desde una perspectiva alternativa, utilizando la teoría de Julia Kristeva sobre el lenguaje político, y que permite una apreciación de los poemas que va más allá de lo biográfico al hacer énfasis, en cambio, en los textos; de ese modo, se engrana con la primera persona como una herramienta heurística compleja e inestable. Al explorar los poemas en términos de su trascendencia en lugar de centrarse exclusivamente en su significado explora la manera en la que la obra de Plath produce una crisis de subjetividad oratoria y, a partir de ahí, emerge la naturaleza «revolucionaria» de la voz poética.
Shattered Pictures of Places and Cities se adentra por las páginas autobiográficas, filosóficas y narrativas más relevantes de George Santayana discurriendo por sus viajes y geografías físicas en paralelo a sus viajes y geografías morales. Es un intento de ir más allá de la reflexión entorno a los orígenes biográficos del filósofo; de ahí que se recupere una indagación sobre su habitar el lenguaje y el arte. Santayana reconsidera los fundamentos del arte de la memoria clásica en su autobiografía, para formular una nueva propuesta estética donde el arte y la vida se funden y se confunden, estimulándose recíprocamente. Hila una filosofía del viaje y del lugar, donde se privilegia una noción del habitar que ilumina nuestra condición de nómadas -en la vida y en el pensamiento-, y nuestra trágica estable inestabilidad en este mundo.
Basat en la perspectiva de la identitat, la consciència i la subjectivitat dels estudiosos negres com Stuart Hall, Bell Hooks, Cornel West, Henry Louis Gates, Jr i W. I. B. Du Bois, al costat de l'enfocament postcolonial de crítics com Bill Ashcroft, Gareth Griffiths, Helen Tiffin i Homi Bhabha entre d'altres, aquest llibre proporciona el marc teòric necessari per a analitzar les novel·les d'Easy Rawlins escrites per Walter Mosley. l'autor s'apropia de les convencions de la novel·la detectivesca per tal de representar la societat americana dels cinquanta i seixanta des d'una perspectiva marginal. La subjectivitat d'Easy Rawlins està determinada pel seu paper com a detectiu, la seva consciència postcolonial com a home negre que ha crescut en una societat dominada pels blancs i, per la seua inclinació i defensa d'una forta cultura afroamericana.